María Concepcíon Balboa Buika: een 8½

Een jaar of twee geleden kwam Spotify in ons leven bij het abonnement op internet/TV/telefoon. Waarschijnlijk deden we hetzelfde als stapels andere mensen: voor de kinderen de top 40 zoeken en voor pa de muziek van toen. Maar hij heeft een vrij brede smaak en ging op zoek. Van alles gevonden, nieuwe spannende dingen, artiesten waar hij nog nooit van had gehoord. In dat rijtje paste Buika. Geboren op Mallorca als María Concepcíon Balboa Buika, dochter van de Ecuatoriaal Guinese schrijver en ex-politicus Juan Balboa Boneke. Ze groeide op in een buurt van Mallorca waar ook veel zigeuners woonden en de flamenco een expressie was van het leven. Daarnaast werd ze beïnvloed door jazz. Haar eerste album kwam uit in 2001, haar doorbraak kwam in 2005 met het album “Buika”, met als beste nummer “Jodida pero contenta”.

Cover of "Nina de Fuego"

Cover of Nina de Fuego

Op haar album Niña de Fuego (2008) staat haar allermooiste nummer: “No habrá nadie en el mundo”. Er is net een nieuwe cd uit: “La noche mas larga” waarin ze nog meer de internationale jazz kant opgaat.

 

Buika: een naam om te onthouden!!!

 

 

 

Een 8½

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s