Ana

Tis droef maar waar, ook de zangeres van mijn ooit favoriete band heeft het aan de stok met de rechter. Voor belastingfraude, hoe flauw is dat. Ongeveer twee miljoen aan belasting te weinig betaald sinds 2007. Via sluiproutes, onder andere met bedrijven in Nederland en de Nederlandse Antillen. De aangeklaagde Ana Torroja ontkent en beweert dat ze in die periode in het buitenland woonde. Al een paar jaar is deze discussie tussen de fiscus en Ana bezig en dit mondt nu uit in een rechtszaak. Flauw dus. Ze was al niet veel meer, muzikaal gezien, nadat de groep Mecano uit elkaar ging in 1998. Haar solo carrière bestond vooral uit liedjes van Mecano, voor zover ik het nog heb gevolgd. Maar blijkbaar waren er nog genoeg inkomsten om twee miljoen belasting te moeten betalen in zes jaar. Wellicht nog inkomsten uit rechten van Mecano. Met prachtige en bekende nummers, zoals “Hijo de la Luna”, “Tú”, “Hoy no me puedo levantar” en mijn favoriet “Me cuesta tanto olvidarte”, neemt de Spaanse groep een onvergetelijke plaats in in mijn muzikale geheugen.

Hoy No Me Puedo Levantar

Hoy No Me Puedo Levantar (Photo credit: Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s