Chinese Muur

Vandaag stond op de site van het Portugese Diario de Notícias dat Filipa Elvas als enige vrouw de marathon van de grote muur uitgelopen had, de Great Wall of China Marathon. Van de 140 atleten die meededen zijn er maar 15 binnen de tijd (acht uur) gefinisht. Niet zo’n spannend bericht, ware het niet dat eronder in een soort forum een discussie stond: die marathon is pas op 18 mei, hoe kan ze die nu al gelopen hebben? Blijken er twee te zijn. Ik denk dat die van de 18de de echte is: de Great Wall Marathon, daar doen veel meer lopers aan mee en de publiciteit ziet er professioneler uit. Maar ze doen alle twee hetzelfde: een marathon van bijna 45 km met veel niveauverschillen en trappen.

Dus toch knap van Filipa uit Lissabon, die er 7 uur en 50 minuten over deed. Vorig jaar liep deze amateur de marathon van Helsinki in 3h26m33s, dit om maar aan te geven dat die muur niet voor de poes is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s