Salad uprising

Brazilianen noemen het de “revolta do vinagre” of azijnoproer (zie ook Alex Hijmans: http://bit.ly/16aKx1U), op twitter is het de Salad Uprising gedoopt, er is ook een account met die naam:

salad symb

Salad Uprising

@SaladUprising

June 13th 2013. A journalist is arrested in São Paulo for possession of Vinegar (used to ease the effects of tear gas), and thus begin the Salad Uprising.

Wie daar achter zitten is niet duidelijk, maar wellicht hebben ze een link met hackers omdat ze vandaag tweets postten met gehackte Braziliaanse overheidssites.

Welke naam je het beestje ook geeft, bijzonder blijft het, want de Brazilianen staan er niet om bekend om voor idealen of tegen onrecht de barricades op te gaan. Wat begon als protest tegen verhoogde buskaartjes in een aantal steden zijn nu protesten tegen de verspilling van gemeenschapsgeld bij voetbalwedstrijden. Komt er een Braziliaanse lente, net nu of juist omdat dingen beter gaan? Of gaat het allemaal uit als een nachtkaars, zoals zo vaak in Brazilie?

Hopelijk schiet Dilma niet in een kramp, maar gaat ze er open en losjes mee om. Mijn advies aan haar zou zijn om Lula uit de kast te halen.

Blijft het bij sla en azijn, of gaan we naar het hele Braziliaanse buffet, inclusief feijão?feijoao

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s