Erwin Mortier van noord (de grond in geboord) tot zuid (de hemel in geprezen): ‘De spiegelingen’

The Sausage Machine

erwinMortier14

Geknipt uit Het Parool van 27 maart 2014.

Natuurlijk zal ook deze keer worden gezegd dat Mortier mooi en poëtisch schrijft, want dat wordt altijd over hem opgemerkt, schrijft de Nederlandse criticus Arie Storm in zijn recensie in Het Parool …

Klopt. Erwin Mortier: de naam klinkt in Vlaanderen als een klok! Voor de gelegenheid wil ik mijn commentaar van nederige lezer nog eens uit de kast halen: het resultaat van samen lezen met de Inktaapjury in 2011 toen Mortiers Godenslaap voor die jongerenliteratuurprijs genomineerd was. Mijn commentaar van toen lijkt wel goed te sporen met wat de Nederlandse criticus Arie Storm over taal, verhaal en personages in zijn recensie van De spiegelingen schrijft.

De woorden van Arie Storm in Het Parool waren nog niet koud of daar stak Guy Verhofstadt himself de kop al op om – yes, u raadt het, u wist het, Mortier mag schrijven wat-ie wil:…

View original post 76 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s