‘Nee, voor boeken betaal ik niet, hoor. Kun jij er trouwens van rondkomen?’

52 weeks in a year: a million feelings in a day

Zomaar een borrel, van de week. Ik sta aan een tafel met wat andere gasten. Naast me zegt een vrouw opeens ‘Ik zag je boek in de winkel liggen! Leuk, hoor. Bijzonder!’ We praten wat over het boekenvak, we staan in de zon en ik neem een slokje wijn. Of ik er van kan rondkomen, vraagt ze. Ik antwoord naar eerlijkheid dat zoiets lastig is, dat de markt lastig is en dat het niet is zoals zij, iedere maand vaste inkomsten van een baan. Ze knikt vol begrip. Haar kinderen lezen wel, maar zelf komt ze er nauwelijks meer aan toe. Druk druk. ‘Nou ja, E.L. James, ja, dat heb ik wel gekocht, verslonden, haha! En ik kreeg laatst weer wat boeken voor op mijn reader. Die had mijn vriendin weer van haar collega gekregen. Dat vind ik dan wel lekker. Voor boeken ga ik niet betalen, hoor,’ kwettert ze vrolijk…

View original post 140 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s