‘Boer Boris gaat naar zee’ Prentenboek van het Jaar!

tedvanlieshout.nu

Scan 559Boer Boris gaat naar zee , het tweede boek in de Boer Boris -serie van Philip Hopman en mij, is door jeugdbibliothecarissen gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2015 ! Tijdens de Voorleesdagen  die georganiseerd worden door de CPNB , eind januari volgend jaar, wordt het boek groots ingezet om het voorlezen te promoten, iets wat van het grootste belang is om kinderen te helpen bij het zelf leren lezen en uiteindelijk: het blijven lezen.

Het Prentenboek van het Jaar wordt jaarlijks in april gekozen. Een jury van bibliothecarissen kiest uit het complete aanbod van peuterboeken van het afgelopen jaar. Het belangrijkste criterium is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met de peuters en verwerking in hun spel na het voorlezen.

We zijn ontzettend blij en lopen in het geheim al een poosje te stuiteren, omdat we al wel wisten dat…

View original post 235 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s