Achter een goed boek zit nog een verhaal!

EenDwazeMaagdIdaSimons20227_f-2Uitgevers Eva Cossée en Christoph Buchwald van Uitgeverij Cossee zorgen voor een inspirerende middag rondom twee bijzondere ‘herontdekkingen’: Ida Simons en Hans Fallada. Een dwaze maagd van Ida Simons verscheen voor het eerst in 1959 en kreeg toen enkel lovende kritieken. Wanneer Ida Simons in 1960 plotseling overlijdt, raakt Een dwaze maagd in vergetelheid. En dat is onterecht, vond uitgeefster Eva Cossée. Zij vond de roman terug in de boekenkast van haar ouders en besloot haar werk opnieuw te introduceren bij het publiek. Met succes, opnieuw oogst Ida Simons met haar roman veel lof. Eva Cossée vertelt over het tumultueuze en bijzondere leven van Ida Simons en over de achtergronden van Een dwaze maagd. Uitgever Christoph Buchwald vertelt met verve hoe de boeken van Hans Fallada, zijn verplichte middelbare schoollectuur in Duitsland, wereldbestsellers zijn geworden. Hij gaat in op Fallada’s ongelofelijke levensverhaal, zijn werk, onder meer Alleen in Berlijn en Wat nu, kleine man, en de historische feiten erachter.

Dinsdag 4 november om 16:00 h in De Amsterdamse Boekhandel.

Toegang gratis, inschrijven verplicht

https://www.facebook.com/deamsterdamseboekhandel

http://www.blz.nl/de-amsterdamse-boekhandel9789059363212_VRK-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s