Hotels

Aan de Costa Dorada en Costa Brava in Catalonië zijn deze paasweek bijna de helft van de hotels gesloten. Deels door de crisis, deels omdat Pasen zo vroeg valt. Nu was me dat laatste niet echt opgevallen. Ja het is berekoud hier in Amsterdam zo in de aanloop naar Pasen en alles en iedereen heeft het daar dan ook over. Maar niet over een vroege Pasen.
De crisis was me wel opgevallen en niet alleen omdat alles en iedereen het erover heeft. De verwachting van de Spaanse centrale bank is dat de Spaanse economie dit jaar verder krimpt en de algemene werkloosheid oploopt tot boven de 26 %. Onvoorstelbaar, meer dan een kwart van de beroepsbevolking heeft geen werk. Meer dan de helft van de jongeren heeft geen werk. Nog een wonder dat maar de helft van de hotels dicht is, eigenlijk. Maar dat is hier in Nederland niet anders. Crisis hier en crisis daar, minder toeristen naar Nederland, minder Nederlanders naar het buitenland. Maar toch nog 400.000 Nederlanders die het land uittrekken met de paasdagen. Zo houden we tenminste nog iets van hotels open in Catalonië.
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s