Voskuil

Voskuil

Voskuil

Ik kwam vanmorgen met de metro tweemaal langs het Meertens Instituut. Wat ziet dat er in zichzelf gekeerd en gesloten uit. De ramen aan de kant van het spoor zijn net geschutsluiken op een VOC schip. Misschien was dat ook de bedoeling, maar het draagt niet bij aan een open en uitnodigend karakter. Wat opviel was de klok aan de zijgevel, die stond nog op zomertijd, zo het beeld bevestigend.

Zou Voskuil dit gebouw hebben overleefd, zou hij zich herkend hebben in de defensieve uitstraling? Wie weet.
Wat ik me echter afvroeg: zijn er op het Iberisch schiereiland en in latijns-Amerika ook dergelijke instituten? Voskuil ging in Het Bureau regelmatig naar internationale bijeenkomsten, maar ik me niet herinneren of daar ook mensen uit die landen bij waren.
Wordt vervolgd, wellicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s