En Dilma natuurlijk

Uiteraard heeft Dilma, de Braziliaanse president, of presidente zoals ze zelf zeggen, ook Maduro gefeliciteerd. Op het officiële blog van de president staat op maandag 15 april om 19:11 (Nederlandse tijd 00:11 op 16 april) dat Dilma Maduro als gekozen president heeft gebeld en gefeliciteerd met de overwinning bij de verkiezingen van afgelopen zondag. Verder was ze tevreden over het rustige verloop van de verkiezingen die de democratie in Venezuela verder hebben versterkt.
Hoe kon ik Dilma vergeten? Ze handelt in de geest van Lula en ook hij zou een van de eersten zijn geweest om Maduro te feliciteren. Misschien had Lula niet gewacht op de formele acclamatie door het electorale Hof, dat deed Dilma dan weer wel. Verschil moet er zijn.
maradona maduroKort voor de verkiezingen dook ook Maradona nog even op in Venezuela. In de publiciteit vriend van Chávez en Castro, maakte hij net op dat moment nog even een reisje, nu langs Maduro en Castro. De omhelzingen waren er niet minder om.
Dilma was vandaag niet geheel toevallig in de staat Minas Gerais. In de plaats Ribeirão das Neves, een forenzen stadje in de buurt van de hoofdstad Belo Horizonte, draagt ze 1.640 woningen over aan de nieuwe eigenaren in het kader van Minha Casa Minha Vida (zie Denis Meent! 13 april). Ditmaal appartementjes van 42 vierkante meter, met daarin twee slaapkamers, een zitkamer, badkamer en keuken met wasruimte.
Nu maar eens zien of Maduro, eventueel gesouffleerd door Dilma, ook dit soort programma’s van de grond krijgt. Er zijn nog steeds oliedollars, ook al heeft Chávez er heel wat van opgemaakt. Vaak aan sociale programma’s, vaak aan onzin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s