Officiële reactie

VENEZUELA-MADURO-SWEARING-INZoals verwacht heeft het electorale Hof de verkiezingsuitslag in Venezuela bevestigd en daarmee de weg vrijgemaakt voor Nicolás Maduro als opvolger van Chávez. Er is onrust in het land, demonstraties in Caracas, brandstichting op diverse plaatsen in het land, beschuldigingen over en weer tussen de twee grootste partijen. Ik hoop dat ze het een beetje rustig kunnen houden en het land niet in chaos storten. De rekening zal dan zoals altijd betaald worden door de zwaksten in de samenleving.
Ik weet niet of er nog wettelijke mogelijkheden zijn voor Capriles om de uitslag aan te vechten en een hertelling voor elkaar te krijgen. Als het aan de Verenigde staten ligt wel, die hebben openlijk om een hertelling gevraagd. Juist wat Spanje niet heeft gedaan.
De praktijk zal het leren. Vooralsnog hebben landen als Cuba, Argentinië, Ecuador, Bolivia, China, Rusland en Iran Maduro gefeliciteerd met zijn verkiezing. De EU lijkt zich te hebben beperkt tot het nota van de uitslag. Zo niet de Britten, die hebben zelfs geconstateerd dat de uitslag aangevochten wordt. Of Nederland nog een officiële reactie heeft gegeven is mij op dit moment niet bekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s