audit

tibisay-lucena-cne-980Zo heeft iedereen zijn moment: Tibisay Lucena, voorzitter van het electorale Hof in Venezuela is sinds de verkiezingen van afgelopen zondag dagelijks in de publiciteit. Nu weer om te verduidelijken dat er geen sprake is van een hertelling zoals in de media werd gemeld. Er is spraken van een “audit”. Ik waag me er maar niet aan te duiden wat dat in de praktijk betekent. Vaak zijn audits steekproeven, maar eerder deze week had mevrouw Lucena verklaard dat daar geen sprake van zou zijn, want dat was direct na sluiting van de stembussen al gebeurd. Geen hertelling, geen steekproeven, maar een audit.

Verder is onduidelijk wat dat betekent mochten daar grote verschillen uit komen ten opzichte van de officiële stembusuitslag.  Zeker niet als die verschillen in het nadeel zijn van de inmiddels beëdigde Maduro.

Dus het toneelstukje is de audit, niet de inauguratie, want die is inmiddels geschiedenis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s