Dilma (slot)

dilma rousseff dedo meio Een week of drie openbare agenda’s vergelijken van het staatshoofd en de regeringsleider van Nederland en die van Brazilië levert als inzicht op dat er niet in staat wat er werkelijk gebeurd. Dat is op zichzelf niet verrassend, de dingen waar het echt om gaat spelen zich af achter gesloten deuren. Ook wie er die deuren met het hoofd of de leider in gaat is blijkbaar niet het vermelden waard.

In de agenda’s van Rutte en Beatrix/WA staat niets van belang. Bij Rutte beperkt het zich in sommige weken alleen tot het vermelden van de ministerraad, maar zelfs dat lukt niet iedere week. Bij het staatshoofd staan hier en daar wat openingen, dat hoort ook bij een ceremonieel staatshoofd, van WA en wat andere leden van het koninklijk huis.

Bij Dilma staat er iets meer in. Natuurlijk ook de staatshoofdelijke verplichtingen van openingen, ontvangsten en staatsbezoeken. Verder de verplichtingen van de regeringsleider, die in haar geval vooral bestaan uit het ontvangen van ministers en leiders van grote internationale concerns.

Conclusie voor Nederland: afschaffen dit schijnheilige vertoon van namaak openheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s