Gastarbeider gezocht

 

Português: O ministro da Secretaria de Relaçõe...

Alexandre Padilha, (Photo credit: Wikipedia)

Er is een tekort aan doctoren in Brazilië en daarom probeert het land medici te rekruteren uit landen met een overschot. Overschot aan doctoren? Jazeker, in Spanje en Portugal is een overschot aan medici, er zijn veel werkloze doctoren. De minister gaat naar Spanje en Portugal om een bezoek te brengen aan diverse medische faculteiten.

Ook circuleert er een verhaal dat er 7000, jawel zevenduizend, doctoren van Cuba naar Brazilië komen binnenkort. De medici zijn vooral nodig op het platteland van Brazilië en in de periferie van de grote stedelijke agglomeraties. Medici zijn net mensen, net als andere Brazilianen: ze trekken naar de grote steden. Daarbij laten ze de sufferds die nog op het platteland wonen en werken achter zonder directe toegang tot medische verzorging.

Statistieken wijzen overigens ook op een groot verschil: op het Iberisch schiereiland zijn er 4 artsen op iedere 1000 inwoners, in Brazilië moeten de mensen het doen met minder dan de helft: 1,8 dokters per 1000 inwoners. Als je dan ook nog ziet dat ze in Brazilië nog veel meer verkeersslachtoffers moeten behandelen, met nog lelijker verwondingen, dan begrijp je wel dat er dringend gastarbeiders met een medische achtergrond nodig zijn.

Ben je arts, spreek je Spaans of Portugees, loopt je carrière hier vast, hou je van een avontuur: neem contact op met de Braziliaanse minister van gezondheidszorg, Alexandre Padilha!

Bronnen: Diário de Notícias (Lissabon) en Associated Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s