Santos Dumont

Zelden lees ik dat een theatervoorstelling in Nederland niet doorgaat omdat de acteurs/zangers/musici niet op tijd in het theater konden komen door vertragingen in het verkeer.

Hoe anders vandaag in São Paulo, zeker vier voorstellingen zijn geannuleerd omdat spelers niet naar São Paulo konden vliegen. Het vliegveld Santos Dumont is gesloten door zware regenval sinds de vroege ochtend.

vliegveld Santos Dumont in Rio do Janeiro

Zou dat wat uitmaken volgend jaar bij het WK, zo’n weersgevoelig vliegveld? Vanaf Santos Dumont vertrekken vooral nationale vluchten, met de nadruk op São Paulo. Als je naar of van een wedstrijd in Rio moet is er dus een probleem als het veel regent. Is sluiting van dit vliegveld uitzonderlijk? Nee hoor, het komt regelmatig voor. Nu zijn ze wel bezig om de omstandigheden te verbeteren, de werkzaamheden zijn afgelopen april begonnen, dus ruim op tijd. Er zijn nog twee andere civiele vliegvelden in Rio, waarvan Galeão het internationale verkeer voor zijn rekening neemt. Dat is veel minder vaak dicht: zelfde weer, betere apparatuur en infrastructuur.

U bent gewaarschuwd: als u naar het theater gaat in São Paulo, eerst het weer in Rio checken!

Bron: Folha de São Paulo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s