Jeitinho en drones

De Braziliaanse luchtmacht gaat drones inzetten bij de Confederations Cup, de federale politie overweegt nog of ze dat ook gaan doen. De luchtmacht heeft vier Hermes van de Israelische fabrikant Elbit, de federale politie heeft twee Herons van de eveneens Israelische fabrikant IAI. Deze laatste twee toestellen zijn de enige civiele onbemande toestellen die een vergunning hebben van de luchtvaartautoriteit. Tegelijkertijd is het verboden voor alle civiele onbemande vliegtuigen om boven bewoond gebied te vliegen. Dat is dus weer zo’n typisch Braziliaans ding. De federale politie heeft volledig uitgeruste drones, maar mag ze niet boven bewoond gebied gebruiken. Toch overweegt de federale politie te gaan samenwerken met de luchtmacht die dat wel mag.

In juni bij de Confederations Cup en in juli bij het pausbezoek aan Rio vliegen er drones van de luchtmacht. Volgend jaar bij het WK zullen die van de federale politie er ook wel bij zijn, daar is wel een jeitinho* op te vinden, toch?

 

* http://en.wikipedia.org/wiki/Jeitinho

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s