Homogenezing

Homogenezing, het bestaat zoals we in Nederland hebben bewezen: het werd betaald door de ziektekostenverzekering of AWBZ. Daar hebben ze in Brazilië goed naar gekeken en nu worden er maatregelen getroffen.

homoseksualiteit kan je niet genezen, want het is geen ziekte. Vooroordelen wel.

Homoseksualiteit kan je niet genezen, want het is geen ziekte.
Vooroordelen wel.

Je zou het bijna denken als je ziet dat er wetgeving in voorbereiding is om een clausule van het reglement van de orde van psychologen aan te pakken. In dat reglement staat onder andere dat het verboden is behandelingen aan te bieden die tot doel hebben “genezing van homoseksualiteit”, en die clausule zou er uit moeten.  Het wetsvoorstel circuleert al een tijd in de betreffende commissies en heeft te maken gehad met veel oponthoud. Maar nu is het goedgekeurd in de mensenrechten commissie en is het de beurt aan de commissie voor sociale zekerheid en familie en tenslotte de commissie voor grondwet en justitie. Daarna kan het wetsvoorstel naar het huis van afgevaardigden, dan de senaat en tenslotte de president. Nog even te gaan en maar de verwachting van velen is dat het in die laatste commissie sneuvelt. Maar als het gaat zoals gisteren, dat door omstandigheden iemand van een evangelische partij, de homofobe Marco Feliciano, in de voorzittersstoel zit en het voorstel er door jast ….

predikant en gedeputeerde Marco Feliciano

predikant en gedeputeerde Marco Feliciano

Het homohuwelijk is niet door de wetgevende vergaderingen gekomen, dat moest worden afgedwongen via het rechtssysteem, dus je weet maar nooit hoe het gaat met de homogenezingswet. Zie ook http://bit.ly/1apXU1q

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s