Volgende verkiezingen dichterbij dan vorige

Je kon er vergif op innemen: na twee jaar regeren moet de regering van de Portugese minister-president Pedro Passo Coelho nieuwe dingen gaan bedenken. Halverwege de rit zijn de volgende verkiezingen dichterbij dan de vorige. Iedere politicus moet dan weer aan zijn electoraat denken.Onder het juk van de trojka heeft Passos Coelho aan populariteit ingeboet. Veel bezuinigingen moeten nog worden doorgevoerd en de effecten zijn pas later te zien. Later betekent dichterbij de verkiezingen en bezuinigingen minder stemmen.

Tom Poes verzin een list!tompoes2

Jawel: een informele ministerraad komende zaterdag waarop iedere minister met een lijstje wordt verwacht. Een lijstje met ideeën en maatregelen voor de tweede helft van de kabinetsperiode waarin de hervorming van de staat het centrale thema is. Hervorming van de staat? Niet van het land natuurlijk, maar van de staatsinrichting. Bureaucratie, ambtenaar voor het leven, oerwouden van regels en regelgeving, nou ja dat soort staat. Drijvende kracht erachter: het FMI dat een kleinere en goedkopere overheid wil en meer ruimte voor de markt. Waarom denk ik toch altijd dat het FMI een rechts conservatieve instelling is, terwijl ik weet dat dat niet zo kan zijn?

troika

Maar de dames en heren zitten dus zaterdag op een nog nader te bepalen locatie samen om de staat te hervormen. Ben benieuwd of dat dan volgens de wensen van het FMI is of dat de Portugezen ook eigen ideeën hebben hoe ze het  land willen besturen en de crisis het hoofd bieden. Ik geef ze de wens mee dat ze nog tijd hebben om te voorkomen dat Portugal het nieuwe Griekenland is. Bovendien: de volgende verkiezingen zijn dichterbij dan de vorige!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s