Lana del Rey: een 9

lana del reyAls je Lana del Rey heet dan moet je uit een Spaanssprekend land komen. Toen ik eens keek wat Vevo was kwam ik Lana del Rey tegen met een prachtige vertolking van Leonard Cohen’s Chelsea Hotel #2. Ik was helemaal verkocht, schitterend! Dezelfde tekst met een totaal andere dictie en klankkleur. Deze uitvoering kan naast die van de meester staan!

Maar wie is dan die Lana die dit zo goed doet? Wat gegoogle leert dat er niets Spaans of Zuid-Amerikaans aan deze dame uit Lake Placid is. Geboren als Elizabeth Woolridge Grant in 1986 met een artiestennaam ontleend aan Lana Turner en het Ford automodel Del Rey. Ze is beroemd geworden met het liedje Video Games op YouTube, met dezelfde zwoele stem als op Chelsea Hotel #2.

Ik ben fan.leonard cohen

 

Een 9 voor haar vertolking van Chelsea Hotel #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s