Flamenco

flamencoFlamenco was iets voor toeristen, punt. Ik ben wel eens met bezoekers naar zo’n toeristenval geweest. Flamenco was voor toeristen, net als sangría. Tot ik een keer in Sevilla meegenomen werd naar een achteraf straatje waar een flamenco show werd gegeven. Weinig dans, vooral zang met gitaren en handgeklap. Geen beroemdheden, maar lokale helden. Ik was verkocht. Flamenco is voor toeristen zoals Volendam dat ook is. Als je echte kaas wil moet je niet naar Volendam gaan. Als je echte flamenco wil moet je niet naar een tablao gaan dat in folders staat, zoveel is duidelijk. Je moet je weg zien te vinden door in lokale krantjes te lezen, rond te vragen en af en toe heb je geluk. Net als fado in Lissabon, als je boft hoor je de echte, maar meestal zit je in een toeristenval.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s