Voetbalbrand!

Zondag 1 september werd de eerste ronde in de Portugese beker gespeeld. De topclubs stonden nog niet op het programma, maar wel de wedstrijd tussen Sousense en Moura, op het veld van Sousense in Foz do Sousa, net iets ten zuidoosten van Porto.

OK?

Nou, niet zo ok dus, want er was een heftige bosbrand in en rond Foz do Sousa uitgebroken rond half elf in de ochtend. Het vuur werd met groot materieel bestreden, inclusief een vliegtuig en een helicopter. Eén brandweerman raakte gewond, een aantal huizen liep rook en waterschade op en enkele hectaren bos gingen in vlammen op.

beeld van de wedstrijd Sousense - Moura, uitslag 2-1, op 1 september 2013 Jornal de Notícias

beeld van de wedstrijd Sousense – Moura, uitslag 2-1, op 1 september 2013
Jornal de Notícias

NOU?

Ja, er zijn ieder jaar bosbranden in Portugal, helaas wel, dat weet ik. Er is ook ieder jaar een eerste ronde in het Portugese bekertoernooi. Maar die twee dingen komen nooit samen, dat is het bijzondere. Het bos aan de rand van het voetbalveld stond in brand, maar de wedstrijd werd gewoon gespeeld. De thuisploeg heeft met 2-1 gewonnen.

OH!

Kwestie van je prioriteiten kennen, dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s