Boekenweek

Livraria da Vila in São Paulo Boekhandel-technisch gezien is het maar een rare week om aan de kant te zitten. De deuren van Cedille Kinderboekwinkel zijn nog maar net achter me dicht of de Boekenweek is begonnen. Ook als kinderboekwinkel speel je in op de thema’s van de Boekenweek, zoals je als boekwinkel zoveel mogelijk op thema’s wil inspelen die actueel zijn. Maar niets inspelen deze Boekenweek.

Op naar een volgende fase dus, waarin boeken natuurlijk een grote rol gaan spelen.

Adriaan van Dis bij DWDD was weer een feest van herkenning, een feest dat te kort duurde en te zelden voorkomt. Ik koester die zeldzame momenten. Juan Gabriel Vásquez was een verademing en de beste gast (zie ook http://bit.ly/1g83d9s) in termen van een verstandig gesprek. Helga Ruebsamen was aandoenlijk en Simon Schama is er in geslaagd een perfecte karikatuur van zichzelf neer te zetten.

Als ik naar de boeken top zestig van het CPNB van deze week kijk dan kom ik pas op 10 een boek tegen dat ik van harte zou aanbevelen. Een kinderboek, jawel, dat dan wel weer: “Hotel de grote L” van Sjoerd Kuyper. Daar moet ik dus duidelijk een inhaalslag maken: grote mensenboeken lezen J!

Met een bejubeld en veelbesproken boek, zoals “De cirkel” van Dave Eggers? Of terug naar mijn oude stiel en bijvoorbeeld naar Valeria Luiselli’s eerste,  “De gewichtlozen”?

Eerst maar eens wat zaken op een rij zetten en dan gaan we er vol in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s