Jan Paul Schutten wint Gouden Tulp

tedvanlieshout.nu

goudentulpJaap Friso meldt het op Jaap Leest : ‘ Jan Paul Schutten wint de Gouden Tulp voor het beste non-fictieboek van 2013 voor  Het raadsel van alles wat leeft,  waarvoor Floor Rieder de illustraties maakte. De jury noemt het boek een uitstekend voorbeeld van het hoge niveau waarop kinderboeken in Nederland uitgegeven kunnen worden. De prijs is nu voor de vierde keer uitgereikt en voor het eerst aan een kinderboek. De jury bestaat uit boekverkopers. Nog een kinderboek maakte kans op deze prijs:  Foto!  van Marije van der Hoeven. De andere genomineerden waren  1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis  van Els Kloek,  Ten oorlog  van Arnout Hauben en Johanna Spaey en  Antiglamour  van Carice van Houten en Halina Reijn. Jan Paul Schutten ontving vanmiddag de prijs, een sculptuur van Jeroen Henneman, in het programma Radio EenVandaag .’

View original post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s