Heilige Graal

The Sausage Machine

Diep algemeen-menselijk verlangen, zeg maar, naar … eeuwige jeugd, eeuwige schoonheid, het eeuwige leven – noem maar wat: de levengevende gouden kelk, de beker van alle heil,  bevindt zich in Spanje. Het land van Sinterklaas ook.

heilige graal14

Nieuws van de dag. Over universeel cultureel erfgoed. Heel lang geleden leerde ik de graal kennen in de queestes van middeleeuwse ridderromans – vol verwijsstof naar oudere overleveringen. Met de regelmaat van een klok ben ik hem blijven tegenkomen in velerlei vormgeving en allerhande verhalen, ook theater en films. En warempel: onlangs hoorde ik mijn kleinzoon van 4 het woord gebruiken. Hij kent de graal uit wonderlijk avontuurlijke verhalen van Lego en Pokémon, ik noem maar wat. De graal blijft onverminderd en mateloos inspireren en fascineren.

View original post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s