Boekrecensie: Sneeuwwitje door Donald Barthelme

De Boekblogger

Sneeuwwitje door Donald BarthelmeSneeuwwitje: Waar het over gaat

De uitgever zegt: ‘Sneeuwwitje woont in de grote stad met Bill, Kevin, Edward, Hubert, Henry, Clem en Dan. Ze slijten hun dagen met het maken van babyvoeding en het wassen van de gebouwen – en af en toe een wip onder de douche. Sneeuwwitje wacht op haar prins, Paul, een kunstenaar van wie niemand echt onder de indruk is. Dan heb je ook nog stiefmoeder Jane en haar minnaar Hugo, die een oogje op Sneeuwwitje lijkt te hebben – wat Jane natuurlijk niet kan verkroppen. En ondertussen praat iedereen langs elkaar heen.

Sneeuwwitje is een heerlijk vunzige hervertelling van het klassieke sprookje – voor achttien plus. De nieuwe vertaling is van dichter en componist Micha Hamel, die Barthelmes tekst eerder omtoverde tot de tragische operette Snow White, en Janneke van der Meulen.’

Sneeuwwitje: Wat ik ervan vond

Dit boek was behoorlijk vreemd en, misschien…

View original post 218 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s