Gouden Penseel en Gulden Palet 2014 naar nieuwkomers Rieder en Van Hertbruggen

tedvanlieshout.nu

Het Gouden Penseel 2014, de prijs voor het best geïllustreerde boek, gaat naar Floor Rieder (Zwolle, 1985). Zij ontving de onderscheiding vanavond in het Rijksmuseum voor haar illustraties in Het raadsel van alles wat leeft (Uitgeverij Gottmer), geschreven door Jan Paul Schutten. Het Gulden Palet, de bekroning voor het beste werk van een buitenlandse illustrator, werd uitgereikt aan Anton Van Hertbruggen (Ekeren, 1990) voor Het hondje dat Nino niet had(Uitgeverij De Eenhoorn), geschreven door Edward van de Vendel. Tevens is zojuist de tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseumgeopend. Tot en met 11 januari 2015 zijn in de Teekenschool van het Rijksmuseum de originele prenten te zien van de winnaars van de Penselen, de Paletten en de Vlag en Wimpels. Penselen in het Rijksmuseum is een jaarlijkse samenwerking tussen het Rijksmuseum en de Kinderboekenweek.

De jury over de illustraties van Floor Rieder: ‘Ze zijn zwierig, grappig, vernieuwend én informatief…

View original post 212 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s