Relaas van de thuisisolatie van een boekhandelaar (65): Sander Kollaard en Boris Dittrich

Morgen hebben we in samenwerking met Ambo Anthos de digitale boekpresentatie van Terug naar Tarvod door Boris Dittrich. Je kan hier nog aanmelden voor de bijeenkomst en je kan hier een gesigneerd exemplaar bestellen.
Een digitale boekpresentatie is in tijden van pandemie een goed alternatief voor de fysieke presentatie, die toch de voorkeur heeft. De samenwerking tussen uitgever en boekhandel is intensiever, hoe het gaat met de exposure voor auteur en het nieuwe werk gaan we morgen beleven! Wij gaan in ieder geval, nadat Boris de boeken gesigneerd heeft volgende week aan de slag met de verzending!

Het is nog geen 1 juni, maar vanmorgen was het druk op de A9. Motoren, campers, caravans, aanhangers met boten, auto’s met fietsrekken of oma dozen. Ja, het is mooi weer, maar ja, het virus is er ook nog! Het lijkt wel of veel mensen denken dat als de buurman binnenblijft ik er zelf op uit kan!

Het genre korte verhalen is in Nederland niet zo geliefd als in het Angelsaksische taalgebied en dat is jammer, zeker als je in eigen land een verteller hebt als Sander Kollaard. In levensberichten schetst hij een portret van zes zeer uiteenlopende karakters in zes verschillende stijlen. De verhalen hebben gemeen dat herinnering en de beleving van het hier en nu een grote rol speelt. Dat kan gaan om eigen herinneringen, die nooit zo zijn zoals het geweest is, of collectieve herinnering, die vaak gedwongen een beeld oproept.  Het taalgebruik is heel mooi en een genot om te lezen. Kortom, waag je aan het korte verhaal!
Bestel hier Levensberichten van Sander Kollaard, uitgegeven door Van Oorschot, Amsterdam, januari 2018

Net als Carole King in de vorige aflevering leerde ik Janis Ian kennen toen ik studeerde, weliswaar een paar jaar later, maar ook in dit geval draait het met name om één album: Between the lines uit 1975 met daarop wat je wellicht haar signature song kan noemen: At seventeen. Ze was toen 24, maar wist nog goed hoe het er zeven jaar eerder aan toe ging. Verder heeft ze heel veel leuke liedjes gemaakt, maar nooit meer zo’n hit. Ze is een paar jaar ouder dan ik en nog steeds actief!
Kijk en luister hier naar At seventeen door Janis Ian
Luister hier naar Breaking silence van het gelijknamige album, gemaakt na het beëindigen van haar huwelijk dat gekenmerkt werd door geweld en haar coming out daarna.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s