#kooplokaal

Als je als lokale boekhandel blij bent met de slogans #kooplokaal en #ik lees thuis, wil dat nog niet zeggen dat het hele boekenvak daarachter staat. Zo hadden we vandaag een tiental, met uiterlijk levering morgen, exemplaren nodig van één titel van een gerenommeerde uitgever. Op de leveringssite van onze partner en magazijnhouder staat “tijdelijk niet leverbaar”. De magazijnhouder kan desgevraagd geen betere informatie geven, dat moeten we navragen bij de gerenommeerde uitgever. Dit aan klant doorgegeven, met excuses voor het ongemak. Antwoord iets later van klant was dat het op de site van een internethandelaar gewoon leverbaar is, zou klant het daar maar kopen dan?
Dat is natuurlijk onze eer te na. Desgevraagd geeft uitgever aan dat het boek in herdruk is en aanstaande donderdag aan onze magazijnhouder geleverd wordt, aan ons op vrijdag als alles klopt, voor ons dagen te laat. Uitgever wist ook te melden dat de informatie bij die internetboer niet correct kán zijn. Ze vernieuwen hun info maar eens in de paar dagen. Nou, dat lijkt me stug, zo word je geen marktleider in wasmachines en serviezen namelijk. Misschien is dat zo voor dingen die ze niet zelf op voorraad hebben, bij hun partners. Maar voor boeken hebben ze een apart magazijn bij dezelfde magazijnhouder als de lokale boekverkoper.

We besluiten tot een test. Als wij het niet doen, doet de klant het. We staan natuurlijk voor paal als de boeken wel bij de internetboer te bestellen zijn door de klant, terwijl we op gezag van de uitgever zeggen dat dat niet kan. We bestellen het tiental boeken bij de internetboer, voor levering vandaag in de avond. Zou moeten mislukken als we de gerenommeerde uitgever geloven.

Om 12:30 besteld, om 18:45 in huis. Alle bestelde exemplaren. Fijn voor onze klant, een zeperd voor de uitgever en onze magazijnhouder. Ze kunnen het vast allemaal uitleggen, een toevallige onbedoelde misser. Ik kan het niet zo heel erg goed uitleggen aan mijn klant eigenlijk.

We staan volop achter #kooplokaal en #ikleesthuis. Doen mensen! Superbelangrijk als je een breed assortiment in je buurt wil hebben, met service, uitleg, weten wat je zoekt, leeservaring en net dat stapje meer om bijvoorbeeld net als vandaag dat ene boek te vinden van Anne Geene dat vorige week donderdag in het NRC stond! Niet op de site van onze magazijnhouder, niet op de site van de internetboer, maar wel leverbaar via De Amsterdamse Boekhandel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s