Sad girls

Een meidenboek, dat is wat ik dacht toen ik de laatste bladzijde had gelezen van Lang Leav’s Sad girls. De schrijfstijl is recht-toe-recht-aan en gelardeerd met dialogen en gesprekken en volgepakt met expliciet omschreven emoties. Ik begrijp waarom Leav’s boeken graag gelezen worden, zeker ook dit coming of age verhaal, een aanrader dus voor jonge vrouwen.

Audrey, de hoofdpersoon, verhaalt in de eerste persoon van de roller-coaster die haar leven is sinds een paar maanden voor haar eindexamen tot een jaar ofzo erna. Het begint met een roddel, een leugen, tegen haar twee beste vriendinnen over een andere vriendin, Ana. Die roddel wordt afgeluisterd, krijgt een eigen leven en culmineert in de schijnbare zelfmoord van het meisje waar de roddel over ging. De relatie tussen de vriendinnen en hun grote liefdes vormen het decor voor de verwikkelingen die tot op de laatste pagina een onverwachte wending nemen. Moeders en hun invloed op hun dochters spelen een belangrijke rol bij Audrey en een van haar vriendinnen om snel het huis uit te gaan.

De verwikkelingen na die leugen leiden tot paniek aanvallen bij Audrey die daarvoor in behandeling gaat bij een psychtherapeut. Audrey krijgt een relatie met Rad, de vriend van Ana, en als ze hem de leugen heeft opgebiecht vlucht ze naar Colorado om zichzelf te zoeken. Later vindt Audrey Rad weer in een trailerpark als ze naar huis is gereisd voor de bruiloft van een van haar twee vriendinnen. Uiteindelijk moet hij zijn rol in het verhaal ook opbiechten

Het boek speelt zich grotendeels in Australië af, in de buurt van Sidney, waar de auteur als Cambodjaans vluchteling ook is opgegroeid.

Sad girls, door Lang Leav, uitgegeven door Andrew McMeel Publishing, Kansas City, 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s