Maduro

Met ongeveer 28 miljoen inwoners nog dezelfde avond een verkiezingsuitslag produceren kan natuurlijk alleen maar met stemcomputers. In Nederland kunnen we dat niet meer. Met onze ongeveer 17 miljoen inwoners vertrouwen we die dingen niet. Capriles, de verliezer, onderschrijft dat eigenlijk door een hertelling te vragen. Dat kan zomaar, omdat iedere stem ook afgedrukt wordt. Of die hertelling er komt is natuurlijk zeer de vraag. Het Hof dat de uitslag vaststelt zegt dat deze definitief is. Maar ja, niets is zo tijdelijk als een definitieve vaststelling zullen we maar zeggen.Maquinas-electorales-Ernesto-Morgado_NACIMA20120918_0244_6
Ook in Brazilië worden de stemcomputers gebruikt, al meer dan tien jaar en in een land met rond de 200 miljoen inwoners is de uitslag er zo’n twaalf uur nadat de laatste stembureaus gesloten zijn. Daar zal ook wel eens herteld worden als de uitslag nek aan nek is, maar ik heb er eigenlijk nooit grote disputen gezien,
Maar goed, vooralsnog heeft de kippenboer gewonnen. Hopelijk brengt het weer wat rust in het land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s