Homohuwelijk (3)

In Brazilië is er nu een vergelijkbare situatie betreffende het homohuwelijk als in Colombia (zie http://bit.ly/164DewN en http://bit.ly/12IIVvn). Er is geen wetgeving die het homohuwelijk toestaat, maar er zijn uitspraken van de hoogste rechterlijke instanties dat het civiele huwelijk tussen mensen van gelijk geslacht niet verhinderd mag worden. De implicatie hiervan is dat ook alle aan het huwelijksrecht gerelateerde zaken hiermee gelegitimeerd zijn. Dat zijn dingen als erfrecht, burgerlijke staat, verandering van achternaam. Nergens zie ik het adoptierecht genoemd. Gezien de ervaringen in andere landen waar de gelijkberechtingsprocessen moeizaam verlopen zou het me niet verbazen als dat nog even niet meedoet. Maar Brazilië is altijd verrassend en zou dat hierin ook kunnen zijn.planet_out_campaign-copy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s