Straffeloosheid

 

José Efraín Ríos Montt met zijn beschermheer

José Efraín Ríos Montt met zijn beschermheer

José Efraín Ríos Montt: tien dagen na zijn veroordeling voor genocide tot 80 jaar gevangenschap besluit het Guatamalteekse constitutionele hof op 20 mei de uitspraak ongedaan te maken. De laatste drie weken van de rechtszaak moeten over. Vergeet de juridische haarkloverij die dit mogelijk maakt. Wat je ziet is dat een kort maar ontzettend gruwelijk bewind onbestraft blijft. Zoals zo vaak, helaas. Gedurende deze rechtszaak zijn er getuigenissen afgelegd die de gruwelijkheden voor een breed publiek zichtbaar maakten. De slachtoffers, waar in Guatamala al helemaal geen oog voor is geweest de afgelopen tientallen jaren, hebben opnieuw het nakijken.

Wanneer de rechtszaak overgedaan moet worden is niet duidelijk. Ríos Montt is meteen na de uitspraak op 10 mei in het ziekenhuis opgenomen wegens hoge bloeddruk en prostaat problemen. Of dit van invloed zal zijn op de procesgang is de vraag.

Het blijft een actueel onderwerp in Latijns-Amerika: straffeloosheid.

Bronnen: elperiodico.com.gt, prensalibre.com, lahora.com.gt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s