Miss Venezuela

De voormalig tandarts van de Miss Venezuela verkiezingen is in zijn huis vermoord. Een roofoverval lijkt het, niets te doen verder met zijn functie bij Miss Venezuela, maar wel nieuws. Ik ben verbaasd dat ik verbaasd ben dat dat nog bestaat, miss verkiezingen. Er is heel veel veranderd in Zuid-Amerika, maar veel ook niet. Het lijkt dezelfde grote business te zijn als dertig jaar geleden, op dezelfde vrouwonvriendelijke manier. In Nederland bestaat het ook nog, zo’n miss verkiezing, maar met minder media aandacht en in 2012 een hoop gerommel. Gerommel hoort traditioneel bij miss verkiezingen, dat weet ik nog van El Salvador, Colombia en Venezuela destijds. Moorden niet, zover is het bij mijn weten nooit gekomen. Zover is het nu ook niet gekomen, de moord staat los van de verkiezingen.

Waarom er een tandarts verbonden is aan een missverkiezing blijft een raadsel voor mij. In de korte periode dat zo’n verkiezingsproces duurt kunnen gebitten toch niet drastisch veranderd worden? Of heb ik iets gemist? De tandarts was belangrijk genoeg om het nieuws van zijn moord in de Venezolaanse media uitgebreid aandacht te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s