Op weg naar het WK 2014

Arena Pernambuco in Recife

Weer een stadion klaar: de Arena Pernambuco. Het is een gloednieuw stadion met zesenveertigduizend zitplaatsen. Afgelopen maandag werd de eerste wedstrijd gespeeld tussen de bouwvakkers die aan het stadion hadden gewerkt: 15.000 toeschouwers! Gisteren de eerste officiële wedstrijd tussen een team uit Recife, de hoofdstad van Pernambuco en een team uit de hoogste Portugese divisie, ruim 25.000 toeschouwers . Nu zijn alle nieuwe stadions voor de Confederations Cup klaar en kijkt iedereen met argusogen naar de generale repetitie voor het WK van 2014. Dan zijn er twaalf steden, een streepje moeilijker nog. Verkijk je ook niet op de afstanden, er zal veel gevlogen moeten worden. De steden voor de Confederations Cup liggen allemaal noordelijk van Rio do Janeiro en bovendien niet al te ver het binnenland in. In 2014 komen er drie zuidelijke en twee zeer in het binnenland gelegen steden bij. Het wedstrijdschema in 2014 laat iedereen reizen, voor iedere wedstrijd. De indeling van de groepen is nog niet bepaald, alleen voor Brazilië, hoofd van groep A speelt: in São Paulo, Fortaleza en Brasília. In sommige groepen zitten er vluchten van ruim vijf uur tussen de ene speelstad en de andere …

We houden de boel scherp in de gaten!

speelsteden Confederations Cup

speelsteden WK 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s