Openingstijden

Museu Oscar Niemeyer (Photo credit: Wikipedia)

Museu Oscar Niemeyer (Photo credit: Wikipedia)

In het Museu de Arte de São Paulo (MASP) is een tentoonstelling van oude meesters, met onder andere een zelfportret van Rembrandt. Daar heeft hij er rond de tachtig van gemaakt en een aantal daarvan hangt natuurlijk ook in het Rijks. Daar waren we deze week (prachtig, prachtig!). Het Rijks is geopend is van negen tot vijf. Erg kort voor zo’n groot museum en zonde van al het gemeenschapsgeld dat er mee gemoeid is. In mijn herinnering zijn musea in het buitenland langer open.

Even googelen dus. Het MASP (negen tot zes, dinsdag tot acht), in Curitiba het Museu Oscar Niemeyer (negen tot zes), in Bogotá het Museo de Oro (negen tot zeven), in Barcelona de Fundació Miro (tien tot zeven en in de zomer een uurtje langer) en het Museu Picasso (tien tot acht), in Madrid het Prado (tien tot acht). Bij andere bekende musea variëren de sluitingstijden van half zes tot acht. Natuurlijk geen representatieve steekproef, maar afdoende wat mij betreft om het Rijks op te roepen de sluitingstijd met een paar uur te verlaten. Begin maar eens op koopavond en in de zomer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s