Spaanders

Waar gehakt wordt vallen spaanders, dat weten we. Maar als je je huis uit moet omdat we voortgestuwd moeten worden in de vaart der volkeren dan piep je wel anders, dan ben je de spaander. De spaanders hebben een club opgericht van mensen die spaanders zijn geworden omdat Brazilië de Confederations Cup, het WK 2014 en de Olympische Spelen in een periode van drie jaar organiseert. Mooi voor het land, goed voor het land, leuk voor de kijkers. Maar je huis ben je kwijt en in veel gevallen sta je op straat, krijg je er niets voor terug, zelfs geen publiciteit. Gemangeld ben je, platgewalst, uitgekotst. De organisatie van spaanders is zelfs naar het mensenrechten comité van de verenigde naties gegaan, afgelopen maart. Welwillende oren, vriendelijke glimlachen en een retourticket.

Waar gehakt wordt vallen spaanders, je doet het er maar mee.Picture 564

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s