Voetnoot

Je moet zo’n zondagsmarkt (http://bit.ly/140bxBM) natuurlijk niet mooier voorstellen dan het is. Er is sprake van enige mate van regulering, met name wie waar staat en daar voor moet betalen. Maar de Nederlandse voedsel en warenautoriteit zou waarschijnlijk 90% van de voedselkramen onmiddellijk sluiten. Verder ontstijgt heel veel handwerk amper het niveau van goedwillende huisvlijt. Het is er druk en dus zijn er zakkenrollers. De prijzen zijn laag, meestal niet afdingbaar, meestal anders voor niet Portugees sprekende buitenlanders. Op warme dagen is het stoffig, als het heeft geregend op veel plaatsen modderig. Parkeren is een drama, het verkeer zit muurvast in de omliggende straten, zeker als je rond het middaguur komt.

Misschien toch maar naar het strand?

strand van Matinhos, zo’n anderhalf uur van Curitiba

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s