Gelijk?

Wie heeft er gelijk?

De Federale politie van Brazilië heeft anderhalf jaar onderzoek gedaan naar de afkomst van Paulo José da Silva, bekend als Paulo Apurinã. Na dit diepgaande onderzoek is de conclusie getrokken dat zijn persoonsbewijs vals is, dat hij niet van indiaanse afkomst is en dus ten onrechte aanspraak maakt op voorrechten die indianen hebben.

Zou kunnen.

Paulo is ook leider van een indiaanse Apurinã gemeenschap en als zodanig woordvoerder en wellicht “pain in the ass”. Paulo beweert dat er niet is gefraudeerd met de documenten en dat er sprake is van politieke motieven.

Zou kunnen.

Het maakt in wezen niet zoveel uit wie er gelijk heeft, het illustreert dat de indiaanse gemeenschappen anders behandeld worden, met veronderstelde privileges en geharrewar en tegenwerking. Het is symbolisch.indio que nao e

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s