Twee betalen één halen

“Twee betalen één halen”, met deze slogan haalde de nationale voedselbank van Portugal afgelopen weekend bijna tweeëneenhalf duizend ton eten en drinken op in het hele land. Bij de actie waren bijna 40.000 vrijwilligers actief, meestal in winkelcentra. Soortgelijke acties in Nederland kan ik me niet herinneren, misschien is het hier minder nodig (zie ook http://bit.ly/19BfO0X), misschien zijn we minder vrijgevig, misschien hadden we er nog niet aan gedacht. Volgens de voorzitter van de nationale voedselbank, Isabel Jonet, was het succes een overduidelijk bewijs van de onderlinge solidariteit van de Portugezen in deze zware tijden.

Kom daar nog maar eens om: solidariteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s