Uitgeven in Lissabon

Nieuwe uitgevers en idealen, heerlijk, het gebeurd te weinig, maar het levert altijd wel iets op! Ik zal niet het Amsterdamse uitgevers landschap schetsen, dat kunnen velen beter dan ik. Maar in Lissabon is er ook een nieuwe uitgever en daar wil ik wel even aandacht voor vragen: Divina Comédia is van plan honderd (optimistisch?) titels per jaar uit geven, met aandacht voor het Portugese boek en het beste uit internationale uitgaven. Alexandre Vasconcelos e Sá, eigenaar en initiatiefnemer ziet een gat, een niche, in een markt die gedomineerd wordt door grote uitgeverijen. Hij heeft al afspraken met bijvoorbeeld Pedro Tamen, John Cleese, Sasha Grey, Eric Hobsbawm en Jérôme Ferrari. Maar natuurlijk ook Portugese schrijvers: Niceto Afonso en Carlos de Matos Gomes en Fernando Campos en Miguel Araújo en Rita Ferro Rodrigues en Nelson Quintino en, en, en  zoveel meer. In een tijd dat Portugal door het stof moet van ons (lees IMF, EU en EC) is er toch ruimte voor creativiteit, voor initiatieven, voor waar het echt om gaat. Zonder kennis van zaken: mijn zegen heeft hij.

Zie ook:  https://www.facebook.com/DivinaComediaeditores en https://www.facebook.com/alexandrevasconcelosesa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s