Eet smakelijk: kwal op het menu

medusaAls we in dit tempo de wereldzeeën blijven bevissen zijn er al snel alleen nog maar kwallen over. Gelukkig spelen trendy restaurants overal in de westelijke wereld een grote rol: ze zetten massaal kwal op het menu, met wisselend succes overigens. In veel landen is er wel wat weerstand te overwinnen. In het verre oosten is dat anders, daar staat de kwal al heel lang op de kaart.

De FAO geeft het advies om kwallen te gebruiken in voedsel, een tweezijdig zwaard: een proteïnebron en een bijdrage aan het evenwicht in ze wereldzeeën. Overigens moet er ook behoorlijk anders gevist gaan worden, met kwallen eten alleen kom je er niet.

Weerstand overwinnen zoals tegen insecten eten, zal niet snel en massaal gebeuren. We eten allang insecten zonder er bewust van te zijn, meelworm bijvoorbeeld zit in diverse voedingsmiddelen. Misschien gaat de kwal ook die kant op, zonder dat je het weet in je pastasaus. Maar ook gewoon op je bord, niet de kop maar de aanhangsels van de kwal.

Kijk zelf maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s