Niets beters te doen?

In Mexico worden de grote problemen eerst aangepakt, vandaar dat de aandacht zich ten volle richt op medicijnmannen, sjamanen, heksen en kruidenverkopers. Daar ligt, letterlijk, de wortel van het kwaad. Wat doen deze boosdoeners namelijk: precies, ze verkopen als planten vermomde drugs aan de lokale bevolking. Ze doen net of het medicijnen zijn maar zijn zich ten volle bewust van de verslavende en verwoestende effecten die dit heeft op de lokale bevolking en het aanzuigende effect tot ver buiten de landsgrenzen. Naar sommige indianenstammen reizen zelfs toeristen met als enige doel om een paddenstoel of poedertje te scoren. Internationale kartels liggen op de loer en voor je het weet heb je Colombiaanse toestanden. Toch? Je moet dit niet onderschatten. Als je even niet oplet storten de Amerikanen zich op de markt en dan krijg je toestanden zoals bij de cocaïne, dat willen we dus niet.

Mercado Sonora, Mexico-Stad

De meest manifeste uiting is op de Mercado Sonora, in Mexico-Stad in gang nummer acht. Daar zijn al sinds jaar en dag stalletjes en winkeltjes die kruiden, poedertjes, paddenstoelen, zalfjes en drankjes verkopen, de toekomst voorspellen, goden aanroepen en meer zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Op die markt gaat de aandacht van de overheid zich richten in haar niet aflatende strijd tegen drugs en criminaliteit!

Hebben jullie niets beters te doen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s