Boekenbeurs met Almudena Grandes

logo_web beurs madrisRibeirão Preto is niet de enige boekenbeurs met een druk programma, ook de beurs van Madrid heeft dit weekend een volle agenda. Daar zag ik zelfs Geronimo Stilton op staan, de creatie van Elisabetta Dami, maar nu door een studio geproduceerd. Ook voor de Spaanse markt dus! Ook is er activiteit in het teken van Don Quijote, die na vierhonderd jaar nog steeds tot de verbeelding spreekt.

De door de koningin geopende beurs heeft naast de vele stands van uitgevers en boekhandelaren ook een bezet lezingen programma. Natuurlijk werd er, net als in Frankrijk door de minister van cultuur, geklaagd over het toenemende monopolie van Amazon.com, een club die zich aan de spelregels wil houden. Uitgevers werden opgeroepen te handelen in het belang van kwaliteit en niet door de knieën te gaan voor de kwantiteit. Hier gaat het, net als in Nederland, over de vaste boekenprijs. Bestsellerverkopers willen daar vanaf, boekhandelaren en uitgevers niet.  De discussie zal nog wel een tijdje voortwoekeren maar de druk zal wel steeds groter worden. Niet natuurkundig onderlegden weten inmiddels van politici dat onder druk alles vloeibaar wordt. Dat zal overigens niet op de zelfde manier gebeuren in de verschillende landen, we vinden graag onze eigen wielen uit, ook als het over de boekenmarkt gaat! Desalniettemin zien de Spaanse boekhandelaren ook in het elektronisch tijdperk een belangrijke voor zichzelf weggelegd.

Almudena Grandes

Almudena Grandes (Photo credit: Wikipedia)

Net als in Ribeirão Preto zijn er talloze signeersessies. Zo kun je maar liefst je exemplaar van “De vijand van mijn vader” op zes verschillende momenten laten signeren door Almudena Grandes (zie ook: http://bit.ly/10XOZB2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s