Uitgezet

Ongeveer 1100 mensen per dag worden de Verenigde Staten uitgezet, een groot deel van hen Latijns-Amerikanen. Zonder aanziens des persoons lijkt het: families worden gescheiden, kinderen die in de VS zijn geboren zien hun illegale ouders uitgezet. Er zijn meer dan tienduizend van deze kinderen alleen al in New York. Volgens immigranten organisaties lijkt het wel of het uitzettingsprogramma is geïntensiveerd. Dat strookt niet met het voornemen van Obama om met een generaal pardon zo’n zeven miljoen illegalen te legaliseren. Daarna worden de grenzen strenger bewaakt en zal er harder opgetreden worden tegen illegalen. Veel republikeinen zijn tegen deze amnestie en het is nog niet zeker of deze door de volksvertegenwoordiging komt.jail_pic-300x200

In New York zijn ongeveer honderdduizend Salvadoranen, van wie velen illegaal. Zo zijn er de eerste vier maanden van dit jaar in het hele land al 4300 Salvadoranen uitgezet, volgens de autoriteiten hadden 1800 van hen een strafblad. In New York is een groep immigranten in hongerstaking gegaan onder het motto dat de razzia’s en het opbreken van gezinnen onmiddellijk moet stoppen. Op de site notonemoredeportation.com worden de verhalen verteld van “gedeporteerden” zoals ze daar worden genoemd.

Die 1800 criminelen die naar El Salvador teruggestuurd zijn passen in het verhaal van Paul Rosenmöller en de bendes die het land in gijzeling houden: http://bit.ly/13xneNT

One thought on “Uitgezet

  1. Pingback: Salvador | Denis blogt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s