Boter op Salvadoraanse hoofden

20121126_231947De president van El Salvador, Mauricio Funes (FMLN) wil dat de oppositiepartij (ARENA) eerlijk is naar de kiezers. Politici en eerlijk in verkiezingstijd is een contradictio in terminis, een kansloze oproep van de president dus. In het onderhavige geval gaat het om het bestand tussen de verschillende bendes waardoor het aantal moorden in El Salvador meer dan  gehalveerd is. In de campagne haalt ARENA hard uit naar dat akkoord en wil ze de bendes genadeloos aanpakken. Achter de schermen geven ze aan dat ze onmiddellijk na een verkiezingsoverwinning met de bendes zullen gaan praten om de bestanden die er zijn  te verlengen en te verbeteren. Helder. Als je oplet weet je dit, maar let de gemiddelde kiezer wel genoeg op?

Overigens heeft de FMLN in de campagne net zo goed boter op het hoofd door de campagne deels te financieren met Venezolaans oliegeld.

urna-votacion-1-apMet een keiharde en lange campagne voor de boeg zullen dit niet de laatste schermutselingen zijn. Op 2 februari is het woord aan de kiezers, tot die tijd kan er nog van alles gebeuren.

One thought on “Boter op Salvadoraanse hoofden

  1. Pingback: Salvador | Denis blogt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s