Stroomuitval!

stroom

werken aan electriciteit
foto El Carabobeño

In mijn voormalig ochtendblad El Carabobeño wordt stroomuitval wegens onderhoud tegenwoordig aangekondigd, dat is een hele verbetering ten opzichte van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Toen berichtte de krant sporadisch over stroomuitval, achteraf en alleen als het lang, heel lang, had geduurd. Want een paar uur zonder stroom was schering en inslag, een nagenoeg dagelijkse gebeurtenis waar niemand van opkeek. Je mag hopen voor de inwoners van Valencia en omgeving in de Venezolaanse staat Carabobo dat het blijft bij die aangekondigde stroomuitval. Helaas lijkt dat niet het geval, stroom is soms net zo schaars als toiletpapier. Voorlopig maakt president Maduro zich daar niet al te druk om, met wat kunst en vliegwerk probeert hij het volk tevreden te houden en richt hij zich (te)veel op buitenlandse politiek. Als er geen vroegtijdig einde aan komt voorspel ik geen herverkiezing voor de voormalig buschauffeur. Misschien komen er andere partijen in beeld, misschien is dan voor Capriles driemaal scheepsrecht. Hopelijk denkt niemand in het leger dat het tijd is voor maatregelen, dat zou van de regen in de drup zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s