Handel in baby’s

Volgens de krant “Diario de Pernambuco” van 31 juli worden er in Recife baby’s ter adoptie aangeboden op Facebook, al dan niet tegen betaling. De prijzen zouden rond de 10.000 Reais liggen, ongeveer 3300 Euro. We hebben het hier over illegale adoptie, dat spreekt voor zich. De vrouwen doen zich voor als mensen die niet in de omstandigheid verkeren om voor het kind te zorgen. Het gaat zowel om baby’s als om ongeboren kinderen.19499_fullimage_Handen

De site die aangehaald wordt in Diario de Pernambuco bestaat niet meer en is maar enkele weken in de lucht geweest volgens de krant. Er bestaan meerdere sites claimt de krant. Zelf heb ik er maar een kunnen vinden: https://www.facebook.com/QueroAdotarUmBebeEmCriciuma?fref=ts en deze site past helemaal bij het verhaal in de krant. De site bestaat sinds 9 juli dit jaar en zal ook geen lang leven beschoren zijn denk ik. Criciuma ligt in de meest Zuidelijke Braziliaanse staat, Rio Grande do Sul, terwijl de pagina van de krant het heeft over Recife, de hoofdstad van Pernambuco in het noordoosten van het land.

Met de verhalen van jaren geleden over handel in baby’s in herinnering lijkt het erop dat deze “handel” nooit is weggeweest, alleen de aandacht ervoor is verdwenen. Of de kinderen in Brazilië blijven of ook naar het buitenland worden “verscheept” is niet duidelijk. Het zou me niets verbazen overigens als er, net als in het verleden, zou blijken dat veel van die baby’s in westerse landen terechtkomen.

Nog altijd is het zo dat een hevige kinderwens in een welvarend land een onderkende aandoening is en tot ondraaglijk lijden kan leiden, terwijl een kind bij de allerarmsten een last is en zonder toekomst. Toch moet de overdracht tussen deze twee extremen gereguleerd kunnen worden, omdat de bemiddelaars anders alleen werken aan eigen gewin. Het belang van de biologische moeder, het kind en de adoptieouders is gebaat bij zorgvuldigheid.

De stroperigheid van de officiële procedures en screenings zal echter een illegale markt in stand houden. Wat dat betreft leren we niet veel van het verleden.

http://g1.globo.com/pernambuco/noticia/2013/07/policia-de-pe-apura-denuncia-de-venda-de-bebes-pela-internet.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s