Dit zeggen, dat doen

Het paleis van de graven van Farrobo in Lissabon krijgt weer eens een nieuwe bewoner: de kersverse vicepremier Paulo Portas.

Palácio das Laranjeiras

Palácio das Laranjeiras

Het Pálacio das Laranjeiras in Lissabon is sinds jaar en dag een geliefde  locatie voor ministers om kantoor te houden. De voormalige residentie van de graven van Farrobo heeft een prachtige tuin en een nog mooier uitzicht. De staat verkreeg het landgoed in 1940. Op het ogenblik houden de staatssecretariaten van hoger onderwijs en van wetenschap en technologie daar kantoor. Ook de minister waar beide secretariaten onder vallen heeft een kantoor in het paleis, maar zetelt er officieel niet.

Leuren met het archief van onderwijs

Vorige week ontstond er enige verbazing toen vrachtwagens volgeladen werden met dozen bij het voormalige paleis. Navraag leerde dat het om het historisch archief van het ministerie van onderwijs ging. Gek genoeg was dat archief amper een jaar geleden overgebracht naar het paleis, na een grondige verbouwing om de huisvesting daarvan mogelijk te maken. Destijds was de reden dat de omstandigheden voor het archief op oude locatie abominabel waren. Het schijnt dat het archief weer naar die locatie teruggaat, zonder dat daar iets is gedaan aan de omstandigheden. Vreemd.

Paulo Portas, vicepremier

Vreemder nog wanneer bekend wordt dat de nieuwe vicepremier van Portugal, Paulo Portas, met twee staatssecretarissen in het

Paulo Portas

Paulo Portas

paleis kantoor gaat houden. Portas is in de regering gekomen na de laatste politieke crisis. Portas had laten weten dat deze nieuwe positie kantoor zou gaan houden op een locatie die al volledig was uitgerust zodat er niet verbouwd zou hoeven te worden en zonder een andere dienst tot verhuizing aan te zetten, lees dwingen.

Binnen 24 uur na deze uitspraak wordt dus het archief uit het paleis gehaald.

Hogere politiek zullen we maar zeggen, “dit zeggen, dat doen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s