Cuco bijna terug in San Mamés

het oude en het nieuwe stadion

het oude en het nieuwe stadion

Zoals het er nu voor staat wordt de eerste thuiswedstrijd van Athletic in het nieuwe San Mamés half september gespeeld. Drie van de vier tribunes zijn klaar, het gras ligt erin, stoeltjes worden geplaats. De Primera Liga is natuurlijk gewoon begonnen, daar wordt niet gewacht op een nieuw stadion! De thuiswedstrijden worden nu gespeeld in het stadion Anoeta, van de ook legendarische Baskische club Real Sociedad.

Nu kan ik me herinneren dat er voor de zomer was gezegd dat het nieuwe stadion bij het begin van de competitie klaar zou zijn voor officiële wedstrijden, weliswaar met drie tribunes, maar toch. Dat is helaas niet gelukt. Grote infrastructurele projecten hebben het vaak zwaar. Dit project is ook nog eens gekoppeld aan het vervangen van de scalextric, wat onder andere aanleg van nieuwe wegen in de buurt van het stadion betekent.

de nieuwe afslag van de snelweg bij San Mamés

de nieuwe afslag van de snelweg bij San Mamés

Athletic heeft wel de eerste twee wedstrijden van de competitie gewonnen, een goede start dus en dat is ook wel eens anders geweest. De thuiswedstrijd tegen Osasuna, het oude clubje van trainer Cuco van Athletic, werd in Anoeta met 2-0 gewonnen. Voor de Basken is Navarra ook Baskenland, dus ook Osasuna een zusterclub en was het een waar Baskisch onderonsje. Cuco, officieel José Ángel Ziganda, komt uit Osasuna, heeft daar in de jeugd en het eerste elftal gespeeld en daarna zeven seizoenen voor Athletic. Zijn carrière heeft hij weer afgerond in Osasuna. Nu dus terug in San Mamés, bijna …

Cuco

Cuco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s